Alle vacatures Print Solliciteer
EnglishNederlands

Vacature: Relatiemanager Strategie & Omgeving | Liander

Plaatsingsdatum 29-11-2018 Functiecategorie Projectmanagement
Standplaats Arnhem Niveau Manager
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Goede arbeidsvoorwaarden
Relatiemanager Strategie & Omgeving | Liander

Vakgebied: Projectmanagement / Opleidingniveau: WO / Locatie: Landelijk

We staan voor een grote uitdaging de komende jaren. De energie- en warmtetransitie is in volle gang. We gaan in Nederland meer duurzame opwek zoals zon- en windenergie realiseren en werken toe naar aan een aardgasloze omgeving. Als Liander hebben wij een belangrijke rol: er voor zorgen dat al die energie via onze netten daar komt waar het nodig is. Zodat het licht brandt en de huizen warm zijn. Wil jij daar een bijdrage aan leveren dan zijn we op zoek naar jou!

Wat houdt de functie in?
Je gaat werken in het team Gebiedsregie van de afdeling Strategie & Omgeving. We hebben ons voorzieningsgebied verdeeld in 20 gebieden. Aangezien we meerdere relatiemanagers zoeken voor verschillende gebieden in ons voorzieningsgebied, wordt in overleg met jou vastgesteld voor welke regio jij verantwoordelijk wordt.

In deze rol werk je nauw samen met de coördinator gebiedsregie binnen je team. Maar ook met collega’s binnen Strategie & Omgeving die verantwoordelijk zijn voor de landelijke stakeholders, het team Public Affairs van de afdeling Corporate en Social Affairs, de collega’s van Assetmanagement en Operatie.

De relatiemanager Strategie & Omgeving zorgt ervoor dat (Al)liander de natuurlijke gesprekspartner is van regionale stakeholders bij vraagstukken over energie en verduurzaming. Denk aan het realiseren van een windmolen(park), gebruikmaken van warmte-overschot, biogas en voorbereiden van gebieden op toe- of afname van elektriciteitsgebruik. Ook helpen we gemeenten actief mee in de transitie naar aardgasloos en de totstandkoming van de Regionale Energie Strategieën. Als geen ander ben je gericht op die ontwikkelingen binnen de energietransitie die impact hebben op onze stakeholders en daarmee ook op onze organisatie. Daarbij richt je je op lange termijn strategische ontwikkelingen op bestuurlijk- en beleidsniveau en ga je vroegtijdig de dialoog met onze stakeholders aan om het (Al)liander belang in te brengen en waar mogelijk de besluitvorming te beïnvloeden. Goede relaties met deze stakeholders helpen bij het op tijd maken van slimme keuzes en dragen bij aan de toekomstgerichte maatschappelijk optimale inzet van onze netten.

Jij bent in staat om te fungeren als gespreks- en sparringpartner op directie- en bestuurlijk niveau en stimuleert de samenwerking tussen stakeholders. Denk aan gemeenten, woningbouwcorporaties, energie-coöperaties en overige partners in de energietransitie. Je analyseert en creëert inzicht in de standpunten, rollen en posities van onze strategische stakeholders. Je hebt je blik naar ‘buiten’ maar zorgt ook voor de verbinding met de collega’s in de ketens en bedrijfsonderdelen die dagelijks in deze gebieden werken. Binnen alle bedrijfsonderdelen van Alliander adviseer je directie en management over beïnvloeding van beleid en standpunt.
Jouw opdracht is er voor te zorgen dat we als Liander grip hebben op onze gebieden.

Dat betekent dat je er voor zorgt dat wij:
  • Tijdig betrokken zijn bij de initiatieven van de meest relevante stakeholders in een gebied en de impact daarvan op ons net in beeld wordt gebracht;
  • Een continue dialoog hebben over belangen tussen de relevante stakeholders en Liander en daar waar nodig de besluitvorming van deze stakeholders tijdig kunnen beïnvloeden;
  • Invloed uit kan oefenen op de ontwikkeling van de energievisie bij deze stakeholders;
  • Inzicht hebben in of de Liander doelstellingen in een gebied worden gerealiseerd.

Wat vragen we van je?

Onze ideale kandidaat is een echte ‘verbinder’ en in staat om een relevant netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je bent omgevingssensitief en voelt je thuis op het speelveld tussen politiek, overheid, maatschappij en bedrijfsleven. Analytisch ben je sterk en je hebt een goed ontwikkeld conceptueel vermogen. Je bent in staat je visie op stakeholdermanagement en beïnvloeding goed te verwoorden. Eerder heb je ervaring opgedaan als public affairs adviseur, relatiemanager of was je verantwoordelijk voor strategische stakeholderrelaties binnen een vergelijkbare werkomgeving..

Verder:
  • Beschik je over een WO werk- en denkniveau en je hebt minimaal 7-10 jaar werkervaring binnen een soortgelijke functie en bij voorkeur ook binnen een organisatie zoals die van (Al)Liander;
  • Heb je kennis en ervaring op het gebied van de energietransitie (met focus op Gas/ Elektra);
  • Heb je ervaring met stakeholdermanagement, belangenmanagement en/of conflict oplossend onderhandelen;
  • Ben je bereidt om mee te draaien als liaison binnen de Alliander crisis organisatie.

Wat bieden wij je?
Een uitdagende en zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Uiteraard hoort hier een prima salaris bij in schaal 10 (max €5438,- euro obv 38uur). Afhankelijk van aantoonbare ervaring en senioriteit is schaal 11 (max €6525,- euro obv 38uur) bespreekbaar. Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen. 

Waar ga je werken?
Liander is een netbeheerder. We leggen kabels en leidingen aan en beheren het energienetwerk in uw regio. Jouw meterkast is erop aangesloten, net als de meterkast van 3 miljoen andere woningen en bedrijven. We zijn geen energieleverancier, maar maken het mogelijk dat anderen energie kunnen leveren. Meestal merk je dus helemaal niets van ons. Je drukt op het lichtknopje of zet de verwarming aan. Wij zorgen dat het werkt.

Alliander is een groot Nederlands netwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Voor wonen, werken, vervoer en recreatie. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie.

Lees hier meer over Alliander als werkgever en onze bedrijfscultuur

Contactinformatie
Standplaats: Arnhem of Amsterdam
Uiterste reactiedatum: 11 december 2018

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frieke Ortmans, Teammanager Regio Oost, via telefoonnummer +31 6 21880552 en/of met Henk Tamboer, Teammanager Regio West, via telefoonnummer +31 6 21595366. Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Margriet Hendriks, Senior Corporate Recruiter, via margriet.hendriks@alliander.com

Wil je direct solliciteren, upload dan je curriculum vitae en een duidelijke motivatie via de 'Solliciteer' button.

Screeningbeleid

Alliander screent alle sollicitanten. Afhankelijk van de functie bestaat de screening uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma's, een integriteitsonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Projectmanagement
Branch(es) Energie & Nutsvoorziening
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Margriet Hendriks
Telefoon +31611168171

Vestigingsplaats

Solliciteer